Meditation – lisa för själen

Sedan ungefär ett år tillbaka har jag mediterat regelbundet och nästan varje dag. Jag börjar längta till meditationen varje dag för jag mår så bra av det. Jag blir lugnare och mer harmonisk och jag känner mig gladare. Jag blir mer och mer kreativ och är lyckligare, friare och mer tacksam för det jag har och det jag lärt mig genom livet. De bästa dagarna tycker jag att livet leker. Och mycket av den känslan har jag meditationen att tacka för. Det är personlig utveckling på hög nivå!

Den jag använder mig av är en delvis ledd meditation av Oprah Winfrey och Deepak Chopra. De tar ungefär 20 minuter och börjar med att Oprah pratar om dagens ämne i allmängiltiga ordalag och sedan leder Deepak oss djupare in i ämnet och startar upp meditationen som varar ungefär 10 minuter. Han återkommer när det är dags att avsluta. Man får full beskrivning av hur man ska göra så det är bara att följa med. Varje serie av meditationer håller på i 21 dagar. De olika serierna behandlar ett övergripande ämne. Varje dag får man med sig en tanke att återkomma till under dagen och till varje meditation ett sanskrit mantra som passar dagens ämne. Vidare får man ett närvarande moment och ett dagens budskap att ta till sig. Detta kan man läsa innan man startar upp ljudfilen.

Jag kan verkligen rekommendera deras meditationer. Man får köpa dem och har dem sedan kvar så länge man vill och kan lyssna på dem igen och igen. Vissa är bättre än andra men alla är väldigt bra. Antingen loggar man in via nätet eller via en App i mobilen. Känner ni er nyfikna så gå in på den här länken så kan ni lyssna på en exempelmeditation: https://chopracentermeditation.com/

Det kan kännas svårt i början och att tankarna bara far runt i huvudet, men det är helt ok. När man märker att man tappar fokus så återvänder man bara till mantrat. Det är också viktigt att komma ihåg att detta inte är en prestation och att man ska bli bättre och bättre. Vissa dagar går bra och andra mindre bra. Det blir som det blir, och det är bra! Det man lär sig över tid är att snabbare hitta in i sig själv, men det funkar inte alla dagar heller även om man mediterat i många år. Poängen är att det gör gott oavsett!