Fibrohuvudvärk

Det är inte som vanlig huvudvärk. Den bygger upp under ett par dagar och kulminerar innan den avtar igen. Värktabletter hjälper inte, det är bara att vänta ut. Jag tror att den beror på en kombination av fibron som sätter sig i ögonmuskulaturen och svullnad. Men det är min tolkning av hur det känns för mig.

Det brukar börja med att synen blir suddig och att det är jobbigt att titta, sedan kommer en fibrovärk smygandes i ögonmuskulaturen, som om ögonen är väldigt överansträngda. Det kan hålla på i en eller ett par dagar innan själva huvudvärken smygande ger sig till känna. Den brukar bygga upp till en fruktansvärd huvudvärk under ett halvt dygn ungefär. Värken sitter i ett till två dygn innan den sakta avtar under ett dygn. Det är en långvarig huvudvärk som inte är rolig.

När värken är som värst är musklerna i nacken spända och stela, i ögonmuskulaturen känns det som ordentlig träningsvärk, och runt och ovanför ögonen och i pannan bultar det och hettar i blodådrorna. Man blir ljud och ljuskänslig och väldigt känslig för rörelse. Det är stilla ryggläge som gäller. Jag kan inte jämföra det med någon annan sorts huvudvärk som jag upplevt tidigare.

Kyla känns som om det lindrar och tar ner svullnaden så det blir uthärdligt. Sist hade jag en påse fryst broccoli som huvudkudde i nacken och en kylmask på ögonen och i pannan.

Jag har inte hittat något samband med något annat än gällande varför och när den dyker upp annat än att det kommer regelbundet. Men jag har börjat föra lite dagbok nu för att kunna hitta om det är något som påverkar och om det går att förebygga.

Hur känns din fibrohuvudvärk och har du hittat något som lindrar? Vet du vad som påverkar att den uppkommer? Hör gärna av dig till mig och berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s