Omtanke

Omtanke är egentligen ett positivt sätt att handla och att visa kärlek, men jag tycker ordet har kidnappats av egot och används ofta idag i negativt försvarstal. Istället för att använda ordet i en kärlekshandling försvarar man sitt negativa och dåliga handlande med att det är av omtanke om någon annan som man gjorde det man gjorde. Omtanke om sig själv och andra ska vara utan egen materiell eller konkurrensartad vinning för sig själv eller sitt ego och inte för att dölja eller sminka över en dålig eller egoistisk handling.

Omtanke är när du  gör något för någon annan eller dig själv av kärlek och värme. Något som gör gott och som sprider ringar på vattnet genom att man mår bättre själv när man visar omtanke. Och den som blir omhuldad av omtanke mår också bättre och kan i sin tur visa omtanke om någon annan. Det sprider sig och ger en bättre värld.

Att visa omtanke är inte att utplåna sig själv, då handlar det inte om omtanke utan om martyrskap. Omtanke är en win-win handling. Jag som visar omtanke mår mycket bättre och känner mig glad, nöjd, kärleksfull och stark. Du som får ta emot omtanke från någon annan känner dig sedd, bekräftad och varm i hjärtat.

När du är snäll mot dig själv och visar dig själv omtanke mår du själv bättre och blir en bättre människa i den sociala samvaron med andra människor. Du känner dig äkta, genuin och lätt i sinnet. Det är inte att unna sig saker för att jag är värd det eftersom jag kämpat eller gått igenom något jobbigt. Det är att vara god mot sig själv i första läget, att vara medveten om de val jag gör i livet och bädda för att sprida glädje både för sig själv och andra.

Omtanke är svårt. Det är mycket knepigt att leva efter kärlekens budskap i dagens samhälle när klimatet blir kallare, hårdare och råare. Men för varje reaktion kommer en motreaktion så jag är helt säker på att det kommer att vända, tids nog. Världen kommer att bli bättre, men det går fortare ju fler som blir medvetna och väljer omtanke och kärlek mot sig själv, andra människor och naturen. Är du beredd att välja omtanke på riktigt? Varje handling av riktig omtanke är bättre än ingen alls. Tänk på fjärilseffekten! Du kan hjälpa till att förändra världen på riktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s