Gnisselzonen – ett boktips

Jag har precis läst den bästa boken jag läst på väldigt länge, Gnisselzonen av Anna Hallén. Den handlar om funktionella störningar i kroppen som gör att vi känner oss sjuka. Men när läkarna tar sina prover så ligger de inom gränsvärdena och de kan inget göra. Vi får ingen hjälp och känner oss inte bara sjuka, utan även missförstådda och börjar fundera om vi inbillar oss.

Men misströsta inte, du inbillar dig inte och boken är hjälp till självhjälp. Funktionella störningar uppstår i en kropp som inte är i balans. De kan skapa stort obehag i form av till exempel värk, magproblem, sömnsvårigheter och energibrist. Anna beskriver det i boken som ett tillstånd där ingenting är sjukt eller trasigt, men systemet är stört, vilket skapar tuffa symptom.

Grunden är att kroppen är stressad och kan inte upprätthålla sin naturliga balans. Vi utsätter kroppen för så mycket stress, yttre och inre, på grund av vårt liv, hur samhället fungerar, det vi äter och hur vi tänker. Vi blir utmattade och får symptom som IBS, sömnstörningar, binjureutmattning och brist på sköldkörtelhormon. Detta liknar också väldigt mycket symptomen för fibromyalgi. Allt hänger ihop.

Jag har under en längre tid försökt få reda på vad som är fel med min egen kropp. Jag har gjort tester hos läkaren som inte visar onormala värden, men ändå känner jag mig sjuk. Jag är så trött! Jag har googlat och läst, googlat och läst. Försökt hitta delar som bildar en helhet och ger mig en förklaring. Jag har varit helt på det klara med hur jag mår och vilka symptom jag har och försökt övertyga läkarna om binjureutmattning och låg funktion på sköldkörteln till en redan diagnostiserad fibromyalgi. Jag har varit övertygad om att det inte ”bara” varit fibron som stökar. Men jag får ingen hjälp!

Nu i och med Annas bok faller allt på plats och jag får bekräftelse på att det jag känner är riktigt, jag har ställt rätt diagnos på mig själv. Men i och med för dålig kunskap om hur kroppen fungerar visste jag inte vad jag ska göra för att må bättre. Anna förklarar helt fantastiskt bra och enkelt, och binder ihop kunskapen till en helhet som går att greppa. Jag förstår! Hon vill att vi genom kunskap ska tänka själva och känna efter vad som är bra och funkar. Underbara Anna!

Anna är bland annat utbildad i näringsfysiologi och har egen erfarenhet av att inte må bra i kroppen under många år. Jag kan verkligen rekommendera er att läsa hennes bok Gnisselzonen. Den finns som pocket både hos Adlibris och Bokus för 48 kr.

Anna ger tips på snabba åtgärder som gör att man ganska snabbt känner sig bättre men det är framför allt en livsstilsförändring som krävs för att komma helt i balans. Kroppen läker sig själv med rätt förutsättningar men det tar tid. Vill du också må bättre och förstå din kropp så beställ boken idag och läs på semestern! Och nej, jag får inte avans på boken. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s