Tacksamhet

När det är motigt i livet, när det inte går riktigt som jag vill, och när jag inte orkar det jag vill, brukar jag ta ett steg tillbaka och se på vad jag har som är bra och som fungerar. Jag får ett bättre perspektiv på saker och ting och det blir lättare att förhålla sig till verkligheten. Att se på sig själv och sitt liv utifrån, som om det är någon annan jag tittar på, ger mig en annan vinkel av det som är jag och vad mitt liv består av. Det blir lättare att se det som är bra och se att utvecklingen av mig själv går framåt.

Jag gör det oftare och oftare, inte för att livet generellt sätt är sämre, utan för att det gör att jag mår bättre. Det är sällan så illa som det kan kännas i en viss stund. När det känns som värst slutar jag att tänka på det jobbiga och följer min mammas råd. ”Ät ett riktigt mål mat och sov så ska du se att det känns bättre imorgon!” Och det stämmer verkligen. Med energi i kroppen och med en natts sömn har hjärnan hunnit sortera i alla intryck och känslor och jag tänker och ser saker på ett annat sätt. Det är lättare att hitta en väg vidare.

Att se på sig själv utifrån gör det lättare att hitta till tacksamheten och lyckan. Man får syn på det fina och guldkornen i livet. Att hitta saker, stunder och känslor att vara tacksam över, stort som smått, kan vara lite knepigt i början. Det är som att inte se skogen för alla träden. Men om man övar blir man bättre och det är värt mödan i början. Ha inte så höga krav på dig själv, var tacksam över det du kommer på. Vart efter så ändras inställningen till livet till mer positivt och rätt vad det är sitter du nästan i tårar över allt du har att vara tacksam över. Du har lärt dig förmågan att se det du har och känna tacksamhet!

Man kan känna tacksamhet för andra människors skull också och det är en riktig häftig känsla, att bli lycklig och tacksam å andra människors vägnar. Det är inget du kan påverka men gör dig lycklig av att uppleva.

Jag är helt övertygad om att när man övar sig på tacksamhet så kommer man in i en positiv spiral och drar till sig mer saker att vara tacksam över. Det känns som om tacksamhet och kärlek är meningen med livet. Naturligtvis är inte allt guld och gröna skogar men man har ett bättre utgångsläge när det blir jobbigt och en kortare väg upp igen.

Jag är tacksam för mitt liv och alla saker jag varit med om, speciellt de jobbiga. Allt det har gjort mig till den jag är och jag har utvecklats som människa. Jag är tacksam för de människor jag har omkring mig, familj och vänner som betyder så mycket. Jag är tacksam för att jag lärt mig prioritera och inte sätta mig själv i sista rummet. Vad är du tacksam för?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s