Värdera dig själv högre

Många av oss är så vana vid att nedvärdera oss själva, att barnen, partnern, vänner och arbetet kommer före och sedan om det finns tid och kraft kvar kanske vi kan tänka på oss själva. Det är att nedvärdera och prioritera bort oss själva. Ställ dig frågan: Visst är jag lika mycket värd som alla andra? Det är en ledande fråga och mitt svar är att det tycker jag att du är!

Min filosofi är att alla människor gör så gott de kan, efter de förutsättningar man har. Ändras förutsättningarna ändras även det man kan göra, ibland till det bättre och ibland till det sämre. Det bästa är om man själv kan välja att ändra förutsättningarna för att kunna bli ett bättre jag. Men för att kunna göra något av de förändrade förutsättningarna gäller det att acceptera sig själv för den man är. Att acceptera att jag är jag, jag är så här just nu och det är gott nog. Det är en bra grund till att utveckla sig själv, till en bättre version av sig själv. Man ska inte bli någon annan utan en bättre, gladare och mer harmonisk version av sig själv.

Döm inte andra för hur de gör sina val i livet, du vet inte vad som ligger i deras ryggsäck och vad som påverkar deras val. Var ödmjuk och lägg den energin på att utveckla dig själv istället. Döm inte heller dig själv, utan fundera på vem du vill vara. Hur känns det i magen i olika situationer, och hur vill du att det ska kännas? Det kan vara läskigt att känna efter och se vem man är men jag lovar, det är inte så läskigt som man tror. Det är väldigt belönande för självkänslan när man börjar titta, en liten bit i taget, och se vem man är och vem man vill vara. När man medvetet utvecklar sig själv för att må bättre blir man också automatiskt en trevligare människa att vara i närheten av.

Jag började förändra mig själv när jag fick hjälp att se, att jag värderade mig själv lägre än andra. Jag förstod att här är något som är helt galet fel. Jag tyckte i mitt undermedvetna att alla andra människor var värderade till 100% och jag själv bara till 70%. Helt galet! Det är väl klart, att i det stora hela, är jag lika bra som vem som helst! Det var en aha-upplevelse. Att jag själv alltid hade ett sämre utgångsläge i allt jag gjorde, eftersom jag trampade på mig själv och inte kände att jag är bra nog. Jag började min förändring en liten bit i taget och jobbar fortfarande på det. Jag mår så mycket bättre psykiskt och det påverkar min omgivning positivt. Jag trivs med den jag är och det är stärkande att känna att jag fortsätter att utvecklas.

En bov i det hela var att jag var tvungen prestera, och prestera i överkant för att vara godkänd för mig själv. Jag dög inte för den jag är. Jag var inte värd kärlek om jag inte gav till alla andra först. Snacka om att ösa ur tom spann!

Konklusionen är att sluta nedvärdera och prioritera bort dig själv och sätta alla andra före! Om du tar hand om dig själv, värderar dig själv högre, accepterar dig för den du är och utvecklar dig till en bättre version av dig själv, så kommer du att kunna finnas för andra på ett ännu bättre sätt. Hjälp dig själv först, så du kan hjälpa andra sedan, och alla blir vinnare i den ekvationen!

2 thoughts on “Värdera dig själv högre

    • Att ta bort gluten och mjölk kan hjälpa många. Ett problem är att man kan vara känslig för detta även om det inte ger utslag på tester hos läkaren. Även socker är inflammerade så det kan också vara bra att minska på.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s