Att ta vara på värdefulla stunder

Har du tråkigt ibland eller vet du alltid vad du ska hitta på när du utrymme tidsmässigt för något nytt eller annat än du brukar göra? Jag har sällan tråkigt eftersom jag har så lätt för att försvinna bort i huvudet och fundera på än det ena och än det andra, men jag kan ha svårt att ta mig för saker när det finns tid och energi till att göra något annat. Jag har blivit så ovan att göra det sedan jag inte varit på topp energimässigt på riktigt längre. Därför har jag börjat skriva en lista på saker som jag tycker om att göra, skulle vilja göra och saker som jag mår bra av att göra. Det är en lista med stort som smått. Jag tänker att det är lättare att hitta något som passar för stunden, när tillfället dyker upp, så att jag inte slösar bort dessa värdefulla stunder.

Jag tycker att de är så värdefulla eftersom jag fylls på med energi när jag gör saker som är roliga och som jag mår bra av. De är också värdefulla eftersom jag inte har så gott om energi så den ork jag har vill jag lägga på något bra. Det känns också utvecklande när jag lär mig nya saker, träffar och lär känna nya människor och hittar nya infallsvinklar på saker och ting. Det är personlig utveckling för mig. Inget nytt – ingen utveckling!

En annan aspekt på det här med att ta sig för att göra saker, är att tiden inte försvinner lika fort och när man tittar i backspegeln, känns det som att det har hänt mycket saker på kort tid. Ta till exempel helgen. Om du gör något på fredagskvällen känns helgen längre än om du bara tog det lugnt i soffan. Om du sedan gör ytterligar något på lördagen och söndagen, hur lång blir inte helgen då! Och det känns tillfredställande, under förutsättning av att du inte stressat och pressat in saker. Vitsen är att man ska känna sig nöjd och glad.

Just nu har jag runt 60 saker på min lista just nu som innefattar mycket inom dans, musik, natur, trädgård, utflykter och naturligtvis att umgås med familj och vänner. Jag ska fortsätta att fylla på listan och se till att använda mig av den också. Jag hoppas på att det ska bli lättare att ta sig för och att den energi jag har ska öka vart efter jag gör saker på listan.

Hur gör du för att ta vara på dina stunder? Bra tips tar jag tacksamt emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s