Att må bra och njuta av tillvaron

Är ni bra på att njuta av de små sakerna i livet? Tänker ni på att känna tacksamhet över det som är bra i ert liv? Det är så lätt att bara rusa på, utan att stanna upp och känna efter. Men ändå ett så lätt sätt att må bättre och känna sig gladare.

Jag brukar försöka ta några minuter här och var och känna efter vad jag har att vara tacksam för. Det finns så mycket hos alla människor, det är jag övertygad om. Både stort och smått, både över tid och i nuet. Utöver familj, vänner och uppfyllnaden av basbehoven så brukar jag känna tacksamhet över att jag mår så bra som jag gör och att jag lyckas hålla humöret uppe och vara glad. Det kunde vara mycket värre om jag själv agerat annorlunda med mitt liv. Det är väldigt roligt och jag blir på så gott humör när jag gör detta. Ju mer jag övar desto mer saker kommer jag på, och desto gladare känner jag mig. Detta har jag hållit på med i flera år, ibland oftare och ibland mer sällan. Men det är när livet inte är så roligt som det behövs som mest.

Och nu har jag hittat ett sätt till att späda på glädjen ytterligare och det är att lära mig njuta av livet mer. Att hitta de små sakerna i vardagen som ger njutning och som passar in i livets pussel utan problem. Det är lätt bara man vet hur, är uppmärksam och det tar ingen extra tid. Jag har precis läst en bok i ämnet som jag verkligen kan rekommendera. Den beskriver på ett enkelt och lättsamt sätt vart du hittar saker och tillfällen att njuta av. Och det är så enkelt! Boken heter ”Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda” av Olof Röhlander.

Ikväll ska jag njuta av god mat och trevligt sällskap. Jag är tacksam för att jag känner mig piggare med lite mer energi och att mina nära och kära mår bra. Hur ska du njuta ikväll och vad är du tacksam över?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s